ring juwelier

Inspiratie voor je eigen ringen

De ring – en dan met name de trouwring – is een sieraad dat veelal wordt gedragen om de ringvinger. Een prachtig symbool dat voor de eeuwigheid staat. En iets dat voor de eeuwigheid staat, een sieraad voor degene waar je het meest van houdt, daar mag je best wat onderzoek naar doen: wat past bij mij/ons? Over smaak valt zeker niet te twisten dus is het handig als je samen bekijkt wat je aanspreekt. Wat is het budget? We zouden afraden om een lening af te sluiten voor een stel mooie ringen, maar probeer goed te bekijken wat mogelijk is; maak een goede afweging tussen kwaliteit, budget en het bedrag van het sieraad. Laten we iets ontwerpen of gaan we ze uitzoeken bij een juwelier of een andere winkel? Ringen die al ontworpen zijn door een edelsmid of anderzijds en al klaar liggen zijn vaak goedkoper dan custom made jewelry maar dit heeft ook te maken met de kwaliteit, fabrikant/smid, materiaal, etc. Genoeg om over na te denken dus.

Hieronder een verzameling van afbeeldingen en links die je zeker op ideeën gaan brengen!

Wist je dat…

Er bestaan een aantal volksgeloven rondom de trouwring:

  • De trouwring moet permanent worden gedragen.
  • Als een vrouw haar trouwring verliest, dan zal ze ook haar man verliezen.
  • Als de trouwring breekt, zullen man en vrouw vroeg komen te overlijden.
  • Door de trouwring op een wrat te leggen en daarna met een doorn van de kruisbes te prikken, kan men van wratten afkomen.
  • Met een geleende trouwring kan een ongehuwde vrouw voorspellen of ze wel of niet gaat trouwen in de toekomst.

Neem het niet te strikt. Ik ken genoeg gelukkige huwelijken van 40+ jaar waarvan de gehuwden de ring wel eens hebben afgedaan.

Nooit te vroeg

Je kan nooit te vroeg zijn met het bekijken van trouwringen. Als jullie graag al een jaar van tevoren willen kijken, is dit niet verkeerd. Kijken is niet meteen kopen, dus dat kan geen kwaad. En als jullie zeker weten dat de ringen die jullie hebben gezien perfect zijn, kan je ervoor kiezen om ze vast te kopen. Dit neemt wat druk weg, want er moet erg veel geregeld worden voor een bruiloft. Als je de ringen al hebt, kan dit weer van het lijstje gehaald worden. Nog een belangrijk punt: de goudkoers stijgt. Dit betekent dat hoe langer je wacht, hoe groter de kans op een prijsstijging van gouden ringen. Dit gaat alleen op natuurlijk als jullie gaan kiezen voor gouden ringen. Maar het blijft verstandig om de ringen direct te kopen als jullie verliefd zijn geworden op de sieraden.

Ben je (te) laat?

De gemiddelde levertijd is vier tot vijf weken. Dit komt doordat de ringen speciaal voor jullie gemaakt worden. Sommige ringen zijn wel op voorraad, deze ringen kunnen dan eerder komen. Hoe lang de levertijd is, staat vaak wel aangegeven. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van de ringen. Als je aan de late kant bent met het kopen van ringen voor de bruiloft, zijn er nog wel mogelijkheden. Wat een oplossing kan zijn voor jullie, is een spoedlevering aanvragen. Dit gaat altijd in overleg, maar meestal is dit wel mogelijk. Dit ligt aan de collectie, het materiaal van de ring en de voorraad. Wees dus niet bang om hiernaar te vragen, vaak zijn er wel mogelijkheden voor jullie!


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags: